Sammy Yo - A Message

 

Het is nooit mijn bedoeling geweest een nummer te lanceren dat zo gevoelig en zo persoonlijk is. Doordat ik eindelijk instaat was om mijn trauma's te verwerken in de muziek en de song mij vrijheid en acceptatie gegeven heeft, besefte ik dat ik dat niet voor mezelf mocht houden, maar dat het gedeeld moest worden. Mijn wereld veranderde van destructie naar constructie en daar ben ik erg dankbaar voor. Het is een turbulente weg geweest vol met gevoelens van schaamte over de gebeurtenis maar nu ik vrij ben van deze gevoelens hoop ik mensen te inspireren zodat ook zij instaat zullen zijn zichzelf te bevrijden.

Bio
Sammy-yo komt uit een kleine artistiek dorp in Nederland. Ze groeide op met haar moeder, broer en stiefvader. Sinds ze een kind was hield zij van zingen, dansen en creatief zijn. Ze verliet haar thuis op de leeftijd van 15, waarop zij kort op straat leefde en daarna van het ene huis in het andere huis woonde en vanuit een rugzak leefde, dat allemaal terwijl zij acteren studeerde.

Op de leeftijd van 17 begon zij met reizen buiten Nederland, om vervolgens op haar 19e jaar in Barcelona te wonen waar ze haar ex-vriendje ontmoette. De relatie werd bitter en na twee jaar kwam de relatie daarom tot een einde en herpakte de zangeres het schrijven. Tijdens een depressie schreef ze meer dan een heleboel songs, en elk nummer draagt een bericht wat als haar eigen persoonlijke therapie heeft gediend.


Wat haar het meeste inspireert is de overtuiging dat haar muziek andere mensen kan helpen zoals muziek haar door diverse moeilijke periodes heeft heen geholpen. Haar levens filosofie draait erom om andere mensen te helpen door het schrijven van muziek dat een boodschap draagt en ieder nummer is daarom een verhaal apart.

 
‘’A Message’’, wilde de zangeres in de eerste instantie niet uitbrengen. Het kwetsbare onderwerp dat gaat over kindermisbruik kwam haar te dichtbij, na vele gesprekken te hebben gehad met haar vertrouwde naasten, heeft zij toch besloten de song uit te brengen omdat er zoveel mensen zijn die soort gelijke dingen hebben meegemaakt en de zangeres ervan overtuigd is dat er uiting mag worden gegeven aan dit kwetsbare onderwerp.